Yogakurs - Yinyoga och Myofascial Release

med Barbara Lörincz

Yinyoga och Myofascial Release (bindvävshälsa) är en kurs för dig som behöver varva ner och mjuka upp kroppen.  

Yinyoga är en stillsam yogaform som lägger stort fokus på andning och medveten närvaro. Det ger utrymme för reflektion, eftertanke och närvaroträning genom mindfulnesstekniker. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid, flera minuter, för att komma åt kroppens djupliggande strukturer såsom bindväv, fascia, leder och ligament. Det skapar en ökad rörlighet och smidighet men bidrar även till ett friare energiflöde i kroppen genom stimulering av meridianerna (energikanalerna) i kroppen.  

 

Myofascial frisättning är ett inte bara ett starkt terapeutiskt verktyg, utan bygger också på en teknik som passar utmärkt att kombinera med Yinyoga. Fokus ligger här på bindvävshälsa, rörlighet samt att komma i kontakt med sig själv och sina känslor genom att få igång flödet mellan kropp och sinne. Self Myofascial Release Genom att använda sig av olika verktyg som bollar, blocks, och olika somatiska rörelser finns det en avslappningsmetod för muskelfascian som man själv kan använda sig av.  Med en kombination av tryck och rörelser kan spänningar minskas och rörligheten öka i både bindväv och muskler, och genom att tillämpa enkla medvetna självmyofasciala frisättningstekniker kan vi hitta vanliga problemområden och triggerpunkter i kroppen.  

Detta kombineras med Mindfulness och andningsövningar. Kursen byggs upp med olika teman, behandling av olika områden i kroppen. Enkla men kraftfulla verktyg som du kan även användes på egen hand i din vardag. Dessa tekniker kan du sedan ta med dig hem för att på egen hand behandla kroppen och olika problemområden.    

Kursen passar alla , inga förkunskaper krävs! Kom som du är!

 

 

Kursstart: onsdag 27 mars

Onsdagar kl 17:30-18:45
6 tillfällen för 1375kr

Yogalärare: Barbara Lörincz


 


Studion hittar du i hjärtat av Limhamn, Malmö.

För mer info kontakta: info@myyogaroom.se

Anmälan är bindande läs mer i våra Medlemsvillkor och regler Missat pass kan tas igen på ordinarie schema.

Självklart kan alla våra kurser betalas med friskvårdsbidraget.

 

Betalarens uppgifter

E-post
Personuppgifter

Deltagare