Workshop - YinYoga & Myofascial Release

med Barbara Lörincz

Lördag 12 okt kl 12-14:30

Investering 499 kr    

Välkommen till en energigivande Yinyoga, Myofascial Release och Mindfulness Workshop    

Workshopen kombineras med olika positioner från Yin-yoga, Myofasciell frisättning med tennisbollar och Mindfulness-tekniker för att på en djupare nivå kunna frigöra spänningar och återhämta nervsystemet. Själv-myofascial release skulle kunna kallas en “yoga massage” med tennisbollar och yogablock. Det är mycket effektivt med att släppa spänningar, frigöra trigger-punkter, få igång kroppens flöde och cirkulation.  

Under workshopen får du olika verktyg för hur du på egen hand kan skapa mer lugn och balans i sinnet samt få en mer avslappnad och spänningsfri kropp. Detta för att öka cirkulationen, lugna ner nervsystemet, mjuka upp och förlänga korta muskler och stram bindväv/fascia och skapa balans mellan muskelgrupper. Målet är smärtlindring, bättre funktion och avslappning.  

 

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där stor vikt läggs på andning och medveten närvaro i kroppen. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid, för att komma åt kroppens djup liggande strukturer såsom bindväv, leder och ligament. Detta medför en ökad rörlighet och smidighet och bidrar även till ett friare energi-flöde i kroppen. Detta sker genom stimulering av meridianerna (energikanalerna) i kroppen.

Fascia är ett nätverk av bindväv som förbinder alla muskler, ben, blodkärl, nerver och organ, så det skapar ett starkt sammanvävt nätverk i kroppen. Det är som en matrix som omger hela kroppen och är kroppens stödvävnad. Problem kan uppstå när dessa vävnader fastnar ihop som orsakas av dålig hållning, stress, repetitiv rörelse, operation eller skada.

MyoFascial Release-tekniker är ett utmärkt komplement till all annan form av träning och kan vara användbar för att hjälpa till att öka rörelseomfång, minska smärtan, frigöra stress och hålla fascian frisk.  

 

Genom olika Mindfulness-tekniker lär vi oss att skapa närvaro i oss själva vilket i sin tur ger ett ökat utrymme för reflektion och lugn. För att uppnå mental balans behöver vi ha ett klarare sinne. Detta uppnår vi genom inre närvaro.    

 

Workshopen passa alla! Varmt välkomna!

Inga förkunskaper krävs.


Anmälan är bindande läs mer i våra Medlemsvillkor och regler
Självklart kan alla våra kurser och workshops betalas med friskvårdsbidraget.
 

Betalarens uppgifter

E-post
Personuppgifter

Deltagare